Billigaste attefallshuset

För att få det billigaste attefallshuset måste du göra avkall på några faktorer. För det första måste antalet kvadratmeter minska då varje kvadratmeter ökar priset markant. Därför måste du vara medveten om att ett attefallshus på 15 kvm Р20 kvm är storleken för mer prisvärda småhus. Därtill får du räkna bort ett mysigt loft då det också är en bidragande orsak till ett högre pris. Utöver detta finns det flera kriterier som påverkar hur billigt attefallshus du kan köpa, som vi valt att skriva mer detaljerat om i nedanstående guide. Oavsett om du är på jakt efter ett attefallshus med källare, loft, badrum och toalett kommer du i denna artikel hitta de mest prisvärda alternativen.

RankingNamnKvadratmeterPrisKöp nu
1Irene 29 kvm29,2 kvm72 295 krKöp nu
2Edwin 22 kvm22,3 kvm198 889 krKöp nu
3Vasastugan 33 kvm33 kvm188 989 krKöp nu
4Attefallshus Diana 22 kvm22 kvm177 989 krKöp nu
5Attefallshus Louise 24 kvm24 kvm139 989 krKöp nu
6Attefallshus Sophie 29 kvm29 kvm139 989 krKöp nu
7Stuga Sally20 kvm kvm43 295 krKöp nu
8Claudia Palmako20 kvm48 695 krKöp nu
9Njuta Vibostuga20 kvm kvm62 609 krKöp nu
10Attefallshus Jack22 kvm203 989 krKöp nu

Så hittar du det billigaste attefallshuset

För dig som är händig och intresserad av att bygga ditt eget attefallshus, ska du börja med att köpa en stomme. Orsaken är att en stomme är den billigaste början du kan få och utifrån stommens arkitektur kan du sedan bygga interiören precis som du vill. Däremot kräver detta antingen förkunskap eller en enorm passion för att lära sig i praktiken. Tack vare att stommarna idag är så pass enkla att bygga ihop med hjälp av monteringsanvisningar, är det alltså det billigaste attefallshuset du kan få. Dock är det som sagt bara ett skal. Men du kanske vill ha ett hus där toalett och badrum ingår? Eller ett småhus med källare? I så fall ska du titta på vår jämförelse i varje kategori nedan.

Så bygger du det billigaste attefallshuset:

 1. Köp en stomme till attefallshus.
 2. Gör punktinsatser och beställ exakt vad du vill. Således slipper du betala för tillbehör du inte vill ha.
 3. Beställ toalett och badrum utifrån dina behov.
 4. Installera el och vatten
 5. Färdigt.

Billigaste attefallshuset utan loft

Det billigaste attefallshuset utan loft är Beatrix. För endast 27 000 kr får du ett snyggt småhus med dubbla dörrar och fina fönster. Därmed är det perfekt för dig som vill ha en mindre gäststuga utan att det kostar skjortan. Med det sagt är detta inte nyckelfärdigt och sålunda inte heller vinterbonat.

Billigaste attefallshuset med loft

Vasastugan på hela 33 kvadratmeter är tveklöst det billigaste attefallshuset med loft. Dessutom är den estetiska framtoningen extremt snygg och lämpar sig perfekt att bygga i anslutning till en liten insjö. Ytterligare en fördel är att du får en liten altan på köpet varpå du kan ställa några mysiga stolar och bord för att njuta av en god bok en ljuvlig sommarkväll. Därjämte ingår badrum vilket är ett stort plus och därmed gör detta attefallshuset till ett perfekt året-runt boende.

Billigaste attefallshuset med källare

√Ąr du redo att spendera lite mer pengar f√∂r fler kvadratmeter √§r attefallshus med k√§llare din b√§sta v√§g. Orsaken √§r att huset d√• utnyttjar mest utrymme p√• h√∂jden ist√§llet f√∂r p√• l√§ngden. P√• s√• vis upptar inte attefallshuset f√∂r mycket utrymme i din tr√§dg√•rd och du f√•r plats med annat runtomkring, som t.ex. en paviljong eller bastustuga. Vidare kostar det billigaste attefallshuset med k√§llare endast 87 000 kr.

Faktorer som påverkar priset

Nedan har vi listat de faktorer som du måste göra avkall på om du vill minska priset på attefallshuset. Som sagt är antalet kvadratmeter det som påverkar priset mest, men det finns alltså fler kriterier:

 • Kvadratmeter
 • Tillverkare
 • √Öret-runt-boende eller ej
 • Toalett och badrum
 • K√§llare
 • Loft

Slutsats

Avslutningsvis vill vi understryka att det inte finns någon korrelation mellan det billigaste attefallshuset och det bästa. Anledningen är givetvis att du måste bortprioritera vissa luxuösa tillval för att pressa priset. Således måste du veta exakt vad ditt syfte är med huset. Det beror på att alla kunder har olika behov. Till exempel finns det vissa som vill ha en gäststuga som de kan tjänar pengar på genom att hyra ut, i sådant fall måste det vara nyckelfärdigt och vinterbonat. Å andra sidan finns det andra kunder som är ute efter det mest minimala de kan hitta, som t.ex. en stomme, för att därefter inreda huset exakt hur de vill ha det. Summa summarum är det billigaste attefallshuset inte det som passar alla bäst, tvärtom är det högst individuellt och följaktligen rekommenderar vi att du sätter dig ner och noga planerar dina behov; för att slutligen göra ditt val.

Billigaste attefallshuset
Billigaste attefallshuset med loft