Nyckelfärdiga fritidshus

Fritidshus Melody Terass

Storlek: 29 kvm
Golvyta: 25 kvm
Kostnad: 69 295 kr

Fritidshus Wilma

Storlek: 35 kvm
Golvyta: 32 kvm
Kostnad: 108 699 kr

Nyckelfärdiga fritidshus

Här har vi samlat samtliga nyckelfärdiga fritidshus i Sverige. Till skillnad från en byggsats, innebär ett nyckelfärdigt hus att allting ingår för att det ska gå att bo i permanent. Därmed ingår innerväggar, badrum, kök, VVS-arbeten, målning samt elinstallation. Dessutom hjälper tillverkaren till med byggnation av trädäck. Således behöver du inte tänka på mer än vilken Netflix-serie du ska njuta av i ditt nya hus. Dock är det viktigt att du kontaktar din lokala kommun innan du påbörjar monteringen av huset. Anledningen är att kommunerna har olika regler vilket påverkar ditt bygge. Därför ska du noggrant göra lokala efterforskningar.

Vidare väljer du om du vill ha braskamin för värme eller golvvärme, så du kan bo där under vintern också. Utöver detta ingår följande i nyckelfärdiga fritidshus:

 • Väggdetaljer med dubbelhaksknutar
 • Impregnerade grundbjälkar
 • Takåsar av limträ
 • Golv och tak av spontade brädor
 • Gångjärn på dörrar
 • Vridfönster
 • Isolerglas
 • Dropplist
 • Stormförankring
 • Monteringsbeslag
 • Takpapp
 • Takshingel
 • Underlagspapp

nyckelfärdiga fritidshus billiga

Garanti för nyckelfärdiga fritidshus

När du ska köpa nyckelfärdiga fritidshus får du alltid 5 års garanti. Således kan du i lugn och ro köpa ditt hus utan att få huvudbry om vad som händer om en taklist lossnar, eller om ett fönsters isolerglas försämrats. Om inte återförsäljaren erbjuder garanti ska du helt enkelt inte köpa det. Orsaken är att du inte kan lita på tillverkaren till 100% då något fel kan ha inträffat i produktionsledet, som inte återförsäljaren har någon pejl på. Därför rekommenderar vi att hålla ett extra öga på garantin.

Pris för nyckelfärdiga fritidshus

Det billigaste priset för nyckelfärdiga fritidshus är 80 000 kr. För det priset får du ett mindre hus på 5-10 kvadratmeter. Å andra sidan finns det hus som kostar upp till 200 000 kr som är uppåt 50 kvadratmeter. Därför måste du fråga dig själv vad du är ute efter. Till skillnad från de dyraste och billigaste fritidshusen finns det en mellanväg, t.ex. Wilma som kostar 100 000 kr och är en av de mest populära alternativen. Desto dyrare huset är desto mer ingår i kostnaden.

Prislista:

RankingNamnKvadratmeterByggytaPrisMer infoKöp nu
1Fritidshus Wilma35 kvm34 kvm108 699 krLäs merKöp nu
2Fritidshus Jonas 40 kvm40 kvm39 kvm174 995 krLäs merKöp nu
3Fritidshus Melody Terass29 kvm27 kvm69 295 krLäs merKöp nu

Vinterbonat fritidshus

Vill du använda ditt fritidshus för permanentboende måste det vara vinterbonat. Anledningen är att det blir för kallt utan isolering. Därför måste husväggarna, fönster och dörrar vara isolerade för att året-runt-boende ska bli möjligt. Dessutom är det ett perfekt alternativ för dig som tycker om att åka skidor eller jaga under vinterhalvåret. Samtliga fritidshus som vi har listat är vinterbonade, däremot måste du i vissa fall köpa till isolering, men detta framgår tydligt när du ska slutföra köpet hos återförsäljaren.

Slutsats

Avslutningsvis innebär nyckelfärdiga fritidshus att tillverkaren tillämpar totalentreprenad. Därmed kommer du känna en bekvämlighet under hela processen. Förutom att alla material – både invändigt och utvändigt ingår – hjälper tillverkaren dig att montera huset. Således är också de ansvariga för husbygget vilket ger dig en trygghet om något skulle gå fel på vägen. Därjämte hjälper återförsäljaren dig med planering och inflyttning om du vill. Däremot tillkommer en låg byggkostnad men fördelarna trumfar nackdelarna. Slutligen går det alldeles utmärkt att avbetala ditt fritidshus varje månad så du slipper betala en stor summa direkt.

nyckelfärdiga fritidshus