Bästa paviljongen

Paviljong Palermo

Storlek: 12,25 kvm
Kostnad: 15 895 kr

Paviljong Kim 12 kvm

Storlek: 12 kvm
Kostnad: 15 295 kr

Paviljong med golv 12,5 kvm

Storlek: 12,5 kvm
Kostnad: 51 969 kr

Anna paviljong

Storlek: 12,2 kvm
Kostnad: 9 899 kr

Karlevi plus paviljong

Storlek: 15 kvm
Kostnad: 28 995 kr

Paviljong Angela

Storlek: 9,1 kvm
Kostnad: 37 489 kr

Bästa paviljongen 2024

Efter att ha testat alla paviljonger har vi utsett den bästa paviljongen 2024. Oavsett om du är på jakt efter en lyxpaviljong eller en billig variant så har vi vad du söker efter. Inledningsvis har en paviljong mängder av användningsområden. Först och främst är det perfekt att använda i trädgården för att servera mat och dryck samt agera som ett skydd mot oväder. Oftast används paviljonger under sommaren men numera är det vanligt med en paviljong som tål vinter. För det andra finns de i många storlekar där den vanligaste är 3×4 och 4×4. Därtill måste den givetvis vara vattentät så det inte läcker in vattendroppar på matbordet under.

Genom att ha testat de bästa paviljongerna har vi utsett några testvinnare som är kvalitativa, estetiskt tilltalande och som utstår alla möjliga väderlekar.

RankingNamnKvadratmeterLängdHöjdBreddPrisMer info
1Paviljong Angela9,1 kvm3364 mm3500 mm3324 mm37 489 krLäs mer
2Karlevi plus paviljong15 kvm3870 mm2940 mm3870 mm28 995 krLäs mer
3Anna paviljong12,2 kvm3490 mm2054 mm3490 mm9 899 krLäs mer
4Paviljong med golv 12,5 kvm12,5 kvm3500 mm2830 mm3500 mm51 969 krLäs mer
5Paviljong Kim 12 kvm12 kvm3970 mm2510 mm2970 mm15 295 krLäs mer
6Paviljong Palermo12,25 kvm3600 mm2950 mm3600 mm15 895 krLäs mer

Paviljong som tål vinter

Som sagt är det vanligast att en paviljong används under sommarmånaderna. Däremot är det många som letar efter en paviljong som tål vinter. Således är kraven annorlunda. För det första måste materialet vara tillräckligt robust för att utstå vind, regn och rusk. För det andra måste du välja rätt virke och träslag som är behandlat så inte snön gör att virket försämras. Därför är kvalitet grundläggande när du ska köpa en paviljong – speciellt en som tål vinterhalvåret. Slutligen måste taket klara av en maximal snöbelastning på minst 80 kg/m².

För att en paviljong ska tåla vintern måste du olja in trämaterialet så fort du monterat den hemma. Dessutom måste du se till att det inte har regnat på materialet innan du påbörjar inoljningen då detta förstör ytan. Dock finns det de varianter som är byggda av en robust stålkonstruktion som fästs i underlaget och sålunda kan stå året runt utan att försämras.

bästa paviljongen

Paviljong med myggnät

Ett krav för att kunna njuta av en varm sensommarkväll är ett sätt att hålla myggorna på avstånd. Därför ska du välja en paviljong med myggnät som är lätt att försluta runt varje hörn. Vanligtvis ingår myggnät men i vissa fall behöver du köpa det som tillbehör och då kostar det max 1000 kr. Däremot inkluderar alltid den bästa paviljongen ett myggnät, så du behöver inte oroa dig om du följer våra rekommenderar.

Lyxpaviljong

Å ena sidan finns det billiga paviljonger i plast som kan användas under kortare tidsperioder. Däremot kan de såklart inte utstå vind, storm och regn. Därjämte är tyget inte lika slittåligt och myggnätet går lätt sönder. Å andra sidan finns det lyxpaviljonger vars konstruktion är exklusiv och där varje del är byggd med en hög standard. Givetvis är en lyxpaviljong dyrare men fördelarna trumfar nackdelarna. Till att börja med får du färdiga väggsektioner med fönster som gör att det känns som ett litet fritidshus eller attefallshus.

Därtill har en lyxpaviljong en dörr – i vissa fall en dubbeldörr – med lås och handtag. Tack vare att fönstren, golvet och väggarna är isolerade går det att använda paviljongen under kalla vinterdagar. Dessutom ingår alltid 5 års garanti vilket skänker en stor portion trygghet och säkerhet.

Fördelar med paviljong

Utöver det vi redan nämnt har vi nedan listat alla fördelar med en paviljong:

 • Kastar skugga och svalkar dig under de varmaste timmarna på dygnet.
 • Låter dig vara ute trots att det regnar eller snöar.
 • Skyddar mot mygg på sommarkvällar.
 • Perfekta solskyddet.
 • Kan användas året runt såtillvida det är en lyxpaviljong.
 • UV-skyddad.

paviljong bäst i test

Användningsområden

Förutom att en paviljong ofta används tillsammans med möblemang för sammankomster med familj och vänner, är det också perfekt för din hobby. Till exempel är det ett förträffligt tak till biljardbordet, pingisbordet eller en ateljé. På så vis kan du förlänga tiden du är ute under sommaren och njuta av den friska luften. Dessutom kan de användas som förvaringsplats under vintern för möbler och dynor. Således går det att använda dem året runt så länge taket är vattentätt.

 • Cykelförråd
 • Förvaring för maskiner
 • Förvara möbler och dynor
 • Tak till pingis- och biljardbord
 • Ateljé

lyxpaviljong

Slutsats

Avslutningsvis ska du innan du köper en paviljong fråga dig själv vilken storlek du behöver. Mät din altan och hur mycket utrymme du vill ha mellan altanen och paviljongen. Utifrån de måtten kan du sedan enkelt utesluta olika varianter som inte passar. Därefter ska du fundera på vilket material mellan trä och stål du vill köpa. Sedermera måste du fråga dig om den ska vara vattentät eller inte då det påverkar ditt val av tyg som omsluter paviljongen. Slutligen är designen och den estetiska utformningen viktig: vill du ha en 4-kantig eller 8-kantig variant i en varm färg, eller en kvadratisk mer klassisk modell?

paviljong som tål vinter