Attefallshus 30 kvm

Sandra Palmako

Storlek: 38 kvm
Golvyta: – kvm
Badrum: – kvm
Kostnad: 129 995 kr

Agneta Palmako

Storlek: 32 kvm
Golvyta: – kvm
Badrum: – kvm
Kostnad: 138 999 kr

Attefallshus Jack

Storlek: 22 kvm
Golvyta: 22 kvm
Badrum: 2 kvm
Kostnad: 203 989 kr

Vasastugan 33 kvm

Storlek: 33 kvm
Golvyta: 33 kvm
Badrum: 2 kvm
Kostnad: 188 989 kr

Irene 29 kvm

Storlek: 29,2 kvm
Golvyta: – kvm
Badrum: – kvm
Kostnad: 72 295 kr

Attefallshus 30 kvm

HĂ€r har vi listat samtliga attefallshus med 30 kvm. För att anvĂ€nda attefallshus som permanentboende Ă€r 30 kvm perfekt. För det första fĂ„r du utan problem plats med dusch, ugn, spis, soffa och tv. För det andra Ă€r det ett mysigt och kompakt boendealternaitv. DĂ€rtill Ă€r dessa attefallshus ofta höga i tak vilket ger en kĂ€nsla av att huset Ă€r större Ă€n vad det Ă€r. Ytterligare fördelar med denna storleken Ă€r att du fĂ„r plats med loft och takterass – tvĂ„ moduler som adderar ordentlig lyx till huset.

Vidare Àr attefallshus med 30 kvm perfekta för arbetsrum, skrivarlya eller hobbyverksamhet. Tack vare utrymmet fÄr du plats med alla grundlÀggande saker du behöver. DÀrmed behöver du inte lÀmna huset för att gÄ pÄ toa eller laga mat, utan allt sker hemifrÄn. Dessutom kan du köpa tillbehör som t.ex. en braskamin för att göra attefallshuset vinterbonat. SÄledes Àr detta det nÀrmaste Äret-runt-boendet du kan fÄ som inte Àr klassificerat som ett hus.

attefallshus 30 kvm planlösning

Kostnad för attefallshus pÄ 30 kvm

TyvĂ€rr Ă€r nackdelen med större attefallshus att priset blir högre. Anledningen Ă€r sĂ„klart att 30 kvm kostar mer Ă€n 20 kvm, men du betalar ocksĂ„ för potentialen. Med andra ord, du betalar för möjligheten att kunna bygga till loft och takterass. Vanligtvis kostar ett attefallshus i denna storlek mellan 150,000 – 350,000 kr. Dock finns det billigare alternativ som inte Ă€r nyckelfĂ€rdiga, men dĂ„ kan du inte flytta in direkt efter inköp.

attefallshus 30m2 med loft

Attefallshus 30 kvm planlösning

Det finns mÀngder av inspiration pÄ internet över planlösningar för attefallshus pÄ 30 kvm. Alternativen Àr oÀndliga och begrÀnsas endast av din egen kreativitet. Exempelvis har mÄnga sovloft vilket gör att du kan anvÀnda det inre rummet till ett eget rum. Förutom loft finns det dem som anvÀnder utrymmet till ett helt allrum utan avgrÀnsningar. Nedan har vi listat de bÀsta planlösningarna som gör mest av 30 kvm.

Attefallshus med kÀllare

Nedan har vi listat samtliga attefallshus med kÀllare. Variationen i kvadratmeter Àr stor vilket Àr en fördel dÄ du fÄr större valmöjlighet. AnvÀnd kÀllaren för förvaring av husgerÄd eller mat över vintern.

Attefallshus 30m2 med loft

PÄ senare tid har attefallshus 30m2 med loft blivit vÀldigt populÀrt. MÄnga anvÀnder det som ett sovloft dÄ det Àr separat frÄn allrummet och sÄledes blir ett extra rum. Dessutom Àr det enkelt att bygga ett attefallshus med loft, speciellt nÀr det Àr knuttimrat. Efter att ha lÀst igenom manualen noggrant Àr det inga problem att fÀrdigstÀlla huset pÄ mindre Àn 40 timmar.

attefallshus 30 kvm

Slutsats

Attefallshus med 30 kvm Àr utmÀrkt för dig som vill ha ett permanentboende som Àr nÄgot större Àn de flesta smÄhus. Dessutom kan det bo flera personer i huset tack vare möjligheten att separera allrum med loft och toalett. Nackdelen Àr att du mÄste betala mer för fler kvadratmetrar, men det Àr naturligt och förvÀntat. Utöver det vi redan nÀmnt i denna guide har vi nedan sammanfattat det som Àr viktigast att veta innan du ska köpa attefallshus.

  • Med 30 kvm fĂ„r du ett permanentboende med loft som Ă€r perfekt för Ă„ret-runt-boende.
  • AnvĂ€ndningsomrĂ„den inkluderar skrivarlya, lekstuga och gĂ€ststuga.
  • Nackdelen Ă€r att de kostar över 150,000 kr.
  • Enkelt att bygga till takterass och loft.
  • Köp till braskamin, innerpanel, hĂ€ngrĂ€nnor och innertak.