Attefallshus pris

Pris för attefallshus varierar ordentligt. Orsaken är att det finns många alternativ att välja mellan. Till exempel kostar ett nyckelfärdigt attefallshus allt från 50 000 – 300 000 kr beroende på hur många kvadratmeter du vill ha. Å andra sidan finns det byggstommar att köpa som bara kostar runt 20 000 kr. Därför har vi skrivit en guide över olika priser för olika typer av attefallshus så du snabbt får en överblick. Börja med att läsa vilka faktorer som påverkar priset mest och baserat på detta kan du göra ett mer genomtänkt val grundat på dina behov.

Faktorer som påverkar priset

Som sagt skiftar priset för attefallshus ordentligt, vill du t.ex. ha loft, toalett och källare får du räkna med att det kostar skjortan. Å andra sidan finns det många billiga varianter som levereras med minsta möjliga antal tillbehör. Vill du bygga attefallshuset från grunden och bestämma själv vad du betalar för, ska du definitivt börja med att köpa en stomme. På så vis har du full kontroll över vad som ingår i priset. Förutom storleken och modellen på huset har vi nedan listat de viktigaste faktorerna som har störst inverkan på priset:

  • Antalet kvadratmeter – Denna faktor har absolut störst inverkan på priset och därför ska du noga tänka igenom hur stort huset de facto behöver vara för att uppfylla dina behov. Vanligaste storlekarna är 15, 20 och 30 kvadratmeter. Tänk på att du alltid kan bygga ut attefallshuset i efterhand, så köp hellre ett mindre hus från början än att köpa ett större vars yta du inte utnyttjar till fullor.
  • Tillverkare – De mest kvalitativa attefallshuset du kan köpa är de som är tillverkade av t.ex. Polhus eller Skånska Byggvaror. Dessa är givetvis dyrare men har även en längre livslängd. Dock finns det billigare återförsäljare som t.ex. Byggmax som är ett utmärkt alternativ för dig som vill hitta ett mer prisvänligt alternativ.
  • Vinterbonat och nyckelfärdigt – Många vill ha ett nyckelfärdigt och vinterbonat attefallshus då det är beboeligt under vinterhalvåret. Orsaken är att fönster, dörrar och väggar är isolerade och då slipper sålunda frysa när det är isandes kallt ute. Dock är ett nyckelfärdigt hus betydligt dyrare, inte sällan behöver du betala 150 000 kr extra för att använda det som permanentboende. Därför ska du fråga dig själv om du ska bo i huset året-runt eller om du bara ska användas som förråd eller gäststuga under sommaren och våren.
  • Toalett och badrum – I priset för vissa attefallshus ingår det toalett och badrum. Således ingår vattendragning och elledningar i köpet. Följden blir att attefallshuset blir betydligt dyrare men å andra sidan går det att använda som året-runt boende eller att hyra ut för att tjäna extra pengar. Vi rekommenderar att istället köpa till förbränningstoalett så du slipper betala extra.
  • Loft – Ett attefallshus med loft är det mest populära köpet som våra besökare genomför. Skälet är att du får ett hus med två våningar där loftet är perfekt som sovrum. Dessutom känns huset större och du får ett separat rum som är avskilt från resterande delar av huset. Därjämte är det otroligt mysigt att på kvällen klättra uppför trappan och gosa ner sig under en varm filt med en god bok. Nackdelen? Priset såklart.
  • Källare – Precis som med ett loft får du genom att köpa ett attefallshus med källare extra utrymme. Däremot krävs bygglov då storleken garanterat kommer överstiga 30 kvadratmeter. Därtill måste du anlita experthjälp om du ska bygga till en källare då dräneringen är otroligt viktigt att få rätsida om från början.

Billigaste och dyraste attefallshuset

För att demonstrera prisskillnaderna mellan olika attefallshus har vi valt att jämföra det billigaste och dyraste attefallshuset nedan.

Billigast – 27 000 kr

Det billigaste attefallshuset är Beatrix som kostar 27 000 kr. Det levereras som en byggsats och är knuttimrat så det går snabbt och enkelt att montera. Notera att varken golv eller ytbeläggning ingår – detta måste du köpa till.

Dyrast – 203 000 kr

Det dyraste attefallshuset kostar 203 000 kr. Det heter Jack och är 22 kvadratmeter stort med ett loft på 9 kvadratmeter. Allt ingår förutom fasadfärg och takbeläggning som du måste köpa till vid köptillfället.

Prislista

För att göra det enkelt för dig att hitta ett attefallshus vars pris passar din plånbok, har vi nedan listat samtliga hus och hur mycket de kostar. Klicka på varje alternativ för att läsa mer om huset.

RankingNamnKvadratmeterPrisKöp nu
1Irene 29 kvm29,2 kvm72 295 krKöp nu
2Edwin 22 kvm22,3 kvm198 889 krKöp nu
3Vasastugan 33 kvm33 kvm188 989 krKöp nu
4Attefallshus Diana 22 kvm22 kvm177 989 krKöp nu
5Attefallshus Louise 24 kvm24 kvm139 989 krKöp nu
6Attefallshus Sophie 29 kvm29 kvm139 989 krKöp nu
7Stuga Sally20 kvm kvm43 295 krKöp nu
8Claudia Palmako20 kvm48 695 krKöp nu
9Njuta Vibostuga20 kvm kvm62 609 krKöp nu
10Attefallshus Jack22 kvm203 989 krKöp nu
pris för attefallshus